Bygg en carport

Alla bilägare behöver någonstans att parkera sin bil. Du som bor i hus har kanske tillgång till ett garage. Skulle du sakna detta kan du bygga ett eget, dock krävs det en hel del jobb och kan kosta ganska mycket. Då kan en carport vara ett bra alternativ.

Att tänka på

Det första du måste göra är att planera din carport. Det finns tillgängliga ritningar på hur du kan gå till väga, men du kan även skapa en egen. Sedan måste du skaffa materialet du behöver, det kan innebära cement, takplåtar, stolpskor och reglar. Därefter måste du bestämma ifall du klarar jobbet själv eller ska anlita hjälp.

Glöm inte förvaringen

När du ska bygga en carport får du inte glömma bort förvaring. Det kan nämligen vara en bra plats att förvara mer än endast bilen. Ett tips är att du placerar en låsbar bänk med lådor där du kan förvara alla dina verktyg.

Fördelar med carport

Känner du dig osäker på varför du ska bygga en carport istället för ett garage? Då kommer här några fördelar. För det första är det lättare att bygga en carport, det är även billigare. Sist men inte minst är det enkelt att få bygglov för carport, för garage kan det vara svårare.

Rekommenderade artiklar