Kända svenska bilmärken

Sveriges två mest kända bilmärken är Volvo och Saab. De har varit populära i flera årtionden, och trots att Saab gick i konkurs för ett antal år sedan ansågs märket fortfarande vara ett av de populäraste. Saab-varumärket togs dock över av NEVS året efter de gick i konkurs.

Utvecklingen av Saab

Det var år 1947 som Saabkoncernen grundades i Linköping. Saab 92001 var den första personbilen de lanserade och den fick snabbt stora framgångar. Därefter kom företaget med fler modeller som snabbt blev populära, bland annat Saab 9000 och 900. Efter att Saab gick i konkurs och togs över av NEVS minskade tillverkningen en hel del. Idag tillverkas inte Saab längre, men trots detta är varumärket ett av de allra största i Sverige.

Kort om Volvo

En annan känd tillverkare av bilar är Volvo. Företaget som skapar Volvo personbilar grundades 1926 och de kom ut med sin första bil redan året därpå. Sedan dess har företaget kommit ut med en rad olika modeller som blivit väldigt populära, både i Sverige och andra delar av världen. En sak Volvos bilar är lända för att vara väldigt stabilt byggda, detta gör att de oftast klarar besiktningen första gången.

Rekommenderade artiklar