Så hittar du rätt bilförsäkring

Det finns ingen bilägare som är intresserad av att betala ockerpriser för sin bilförsäkring som i själva verket handlar om en trafikförsäkring som är till för att skydda dina medtrafikanter om något skulle hända med bilen i trafiken. Det kan kännas som en rejäl utmaning att hitta den rätta bilförsäkringen för dig, men det finns en del saker du kan tänka på som kan göra det hela enklare. Läs mer om bilförsäkring och trafikförsäkring här.

Lag att ha trafikförsäkring

Anledningen till att du som bilist måste teckna en bilförsäkring är att det lagstadgat att alla bilar som kör i trafiken och är körbara ska omfattas av en trafikförsäkring. Denna ingår därför i alla olika typer av bilförsäkringar och ger ett ekonomiskt skydd genom ersättning för skador på personer och andra bilar som din bil har orsakat.

Använd jämförelsesajter

Det finns en hel del du kan göra själv för att hitta den bästa bilförsäkringen för dig. Ett tips är att använda jämförelsesajter som trafikförsäkring.se för att jämföra olika bilförsäkringar med varandra i jakt på det bästa och mest ekonomiska alternativet. Det är nämligen lätt att betala för mycket på sin bilförsäkring och det finns pengar att spara på att göra research.

Olika alternativ

Marknaden för bilförsäkringar är närmast oöverskådlig och som kund är det lätt att känna sig överväldigad eftersom det finns så pass många försäkringsföretag som aktivt konkurrerar om att just du ska bli kund hos dem. Detta kan du faktiskt dra nytta av som potentiell kund och försöka påverka priset till din fördel. För att få den absolut billigaste bilförsäkringen behöver du dock känna till vilken typ av bil du har och fundera över hur mycket trygghet du är villig att betala för. Visst kan det räcka med bara en trafikförsäkring, men då ska du vara medveten om att du bara betalar för det lagen kräver och ersättningen täcker bara de skador som din bil har orsakat. Skador på din egen bil får du då stå för själv. Just därför väljer många bilägare att utöka sin trafikförsäkring med antingen helförsäkring eller halvförsäkring. Det är tryggast med en helförsäkring, men det kostar också mest.

Det är upp till dig som bilägare att jämföra försäkringar för att hitta ett alternativ som du trivs med. Tänk på att premien påverkas av var du bor och hur gammal du är samt hur länge du har haft körkort. Gör din research, jämför olika försäkringsbolag med varandra och överväg vad du är villig att betala för innan du tecknar en bilförsäkring.

Köpa/äga bil

Rekommenderade artiklar