Sälja bil privat – att tänka på

Det finns en hel del son du måste tänka på om du väljer att sälja din bil privat istället för via en bilhandlare. De viktigaste delarna är förberedelsen. Det innebär alltså värdering av bilen, tvätta och städa den ordentligt, hitta alla dokument som hör till fordonet samt se till att du inte har några bortglömda skulder. Skulle det finnas skulder bör du betala dessa så köparen inte måste ta över dessa.

Annonsera

När du har förberett din bil så att den är redo för försäljning är det dags att börja annonsera. Detta kan du göra både online och offline. De flesta väljer dock att endast annonsera på nätet eftersom de flesta som letar efter en bil att köpa börjar alltid med att leta på internet. Det finns flera hemsidor du kan välja att annonsera på, Blocket är en av de mest populära här i Sverige när det kommer till bilförsäljning.

Kolla upp köparen

När någon kontaktar dig och är intresserad av att köpa din bil måste du kolla upp denna personen. Se till så han/hon är den de säger och glöm aldrig att skriva ett köpekontrakt. Det är lätt att bli lurad när du säljer större saker, som bilar, privat.

Rekommenderade artiklar